Eigen risico gespreid vooruit betalen

Verwacht je zorgkosten te maken en betaal je het eigen risico van € 385 liever niet in één keer? Geen probleem. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag in 10 termijnen te betalen.

Aanmelden gespreid betalen eigen risico

Betaal je eigen risico in 10 termijnen

Van maart t/m december betaal je € 38,50 per maand, óók als je nog geen zorgkosten hebt gemaakt. En maak je het eigen risico niet op? Dan krijg je het te veel betaalde bedrag vóór 1 april van het volgende jaar gewoon terug. Daar hoef je niets voor te doen.

Aanmelden voor 2024

Voor 2023 kan je je niet meer aanmelden. Wil je volgend jaar het eigen risico in 10 termijnen betalen? Meld je dan vóór 1 februari 2024 aan. Je kunt alleen deelnemen als je geen vrijwillig eigen risico hebt.

Zó meld je je aan

  1. Selecteren

    Selecteer de verzekerde(n) die u wilt aanmelden voor de regeling

  2. Versturen

    Ga akkoord met de voorwaarden en verstuur uw aanmelding

  3. Bevestiging

    Ontvang uiterlijk in februari een bevestiging van deelname

Je ontvangt geen rekeningen meer

Betaal je het eigen risico gespreid? Dan ontvang je tussendoor geen rekeningen meer voor je eigen risico. Benieuwd hoeveel eigen risico je al hebt opgemaakt? In Mijn PZP zie je het in één oogopslag. Handig!

Veelgestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Het gespreid betalen gaat vanzelf door totdat je dit stopzet.

Je kunt dit zelf aanpassen in Mijn PZP. Vanaf 1 januari betaal je het eigen risico dan niet meer gespreid.

Stel, je hebt in 2024 gekozen voor het gespreid betalen van het eigen risico van € 385. Je betaalt dan 10 termijnen van € 38,50. Maak je in 2024 geen zorgkosten? Dan krijg je in het eerste kwartaal van 2025 het eigen risico van ons terug. Maar het kan zijn dat we hierna toch nog een rekening van een arts ontvangen voor zorgkosten uit 2024. Dan krijg je alsnog een rekening voor het eigen risico van 2024.

Nog vragen? We zijn er voor je