Vergoeding vervoer bij oproep door medisch of tandheelkundig adviseur

Heb je een oproep ontvangen van een medisch of tandheelkundig adviseur? Dan wordt je vervoer voor het bezoek vergoed uit de aanvullende verzekering.

Wat krijg je vergoed?

Met een aanvullende verzekering Basis PZP of Plus PZP vergoeden wij de vervoerskosten voor een bezoek aan onze medisch/tandheelkundig adviseurs. Wel moet je een oproep hebben ontvangen van de medisch/tandheelkundig adviseur. En zelf naar het spreekuur zijn geweest.

  • We vergoeden 100% van de kosten voor het openbaar vervoer. Dit geldt van het huisadres naar de locatie waar het spreekuur plaatsvindt.
  • Ga je met eigen vervoer? Dan ontvang je dezelfde vergoeding als de kosten voor het openbaar vervoer. We berekenen dit via 9292ov.nl.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven