Vergoeding stottertherapie

Stottertherapie nodig? Dit wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Bekijk de vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

Heb je stottertherapie nodig en volg je dit niet bij een logopedist? Dan wordt dit vergoed uit de aanvullende verzekeringen Basis PZP en Plus PZP. Binnen de vergoeding krijg je eenmalig € 685 voor de behandelingen. Vindt de behandeling ver van huis plaats? Dan ontvang je € 15 per dag voor verblijfskosten. 

Ga je voor de therapie naar een logopedist? Dan valt de stottertherapie binnen je basisverzekering.

Methodes die wij vergoeden uit de aanvullende verzekering.

  • Del Ferro
  • B.O.M.A.
  • I.N.S. (Hausdörfer-Instituut Natuurlijk Spreken) 

Eventuele verblijfskosten per dag van verblijf worden vergoed als:

  • daarvoor in je aanvullende verzekering een vergoeding is opgenomen
  • verblijf noodzakelijk is voor de behandeling
  • de stottertherapie intern wordt gegeven
  • de vergoeding van verblijfskosten niet bedoeld is voor andere kosten die bij verblijf komen kijken (voedsel, parkeerkosten, enz.).

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht

Je kiest zelf een zorgverlener die de methode Del Ferro, B.O.M.A. of I.N.S. aanbiedt. Wij beoordelen of de zorgverlener erkend is.

Let op! De PZP Zorgvinder kan niet gebruikt worden om een erkende zorgverlener uit de aanvullende verzekering te vinden. Neem gerust contact met ons op als je wilt weten of jouw zorgverlener erkend is.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt een verwijzing nodig van een (huis)arts.

Heb ik een akkoordverklaring nodig?

Ja, je hebt een akkoordverklaring van PZP nodig. Stuur de verwijzing mee met je aanvraag voor de stottertherapie. Vermeld ook de zorgverlener waar je de therapie wilt volgen.

Veelgestelde vraag

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven