Dagprijzen voor stomamateriaal: hoe werkt het?

Enkele jaren terug werden stomamaterialen per stuk betaald. Toen werden er soms meer materialen geleverd dan nodig. Of gebruikers ontvingen materialen die niet passend waren bij het type stoma. Dat is nu anders met de dagprijzen die gelden.

Hoe werkt het?

  1. Je bepaalt samen met de stomaverpleegkundige welke en hoeveel materialen je nodig hebt. Dat verschilt per type stoma.
  2. Zo krijg je alleen de materialen die je echt nodig hebt.
  3. Niet alle stoma's worden op eenzelfde manier verzorgd. Daarom verschillen de dagprijzen per type stoma. Je betaalt niet langer voor alle afzonderlijke stomamaterialen maar voor een totale stoma-oplossing die bij je situatie past.
  4. De dagprijs is gebaseerd op het gemiddelde van alle kosten die verzekerden die een stoma dragen, maken. Dit rekenen we terug naar een prijs per dag per gebruiker. Dat bedrag zie je terug op je nota. In de dagprijs zit bijvoorbeeld: huidplak, opvangmateriaal en begeleiding door de leverancier.
  5. Met een dagprijs kan PZP betere afspraken maken met leveranciers en betalen wij hen alleen voor materialen die ook daadwerkelijk geleverd worden. Zo besparen we samen op de kosten van hulpmiddelen.

Bekijk je vergoeding

Vergoeding stomamateriaal