Vergoeding sterilisatie

Wat krijg je vergoed voor sterilisatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Wij vergoeden sterilisatie uit onze aanvullende verzekeringen. Je krijgt de vergoeding voor de kosten van sterilisatie alleen als de ingreep door, of onder verantwoordelijkheid van, een medisch specialist is uitgevoerd.

Aanvullende verzekering Vergoeding
Jongeren PZP Geen vergoeding
Basis PZP
  • 100% bij een voor PZP gecontracteerde zorgverlener
  • 100% marktconform (gebruikelijk) tarief in Nederland bij een zorgverlener waar geen contract voor PZP mee is afgesloten
Plus PZP
  • 100% bij een voor PZP gecontracteerde zorgverlener
  • 100% marktconform (gebruikelijk) tarief in Nederland bij een zorgverlener waar geen contract voor PZP mee is afgesloten
CZ Top Collectief
  •  Man: € 400,-
  •  Vrouw: € 1.250,-

De tarieven voor sterilisatie verschillen in Nederland behoorlijk van elkaar. We raden je aan om goed te vergelijken om zo de kans te verkleinen dat je bij moet betalen.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een gecontracteerde zorgverlener? Vind een zorgverlener.

Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts. Wil je de sterilisatie laten uitvoeren door een huisarts? Vraag dan eerst of de huisarts bevoegd is om de ingreep te doen.

Voorwaarden en overzichten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk je zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je op Mijn PZP.

PZP Zorgteam

Je kunt bij het PZP Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met je persoonlijke situatie te maken hebben.