Vergoeding sterilisatie

Wat krijg je vergoed voor sterilisatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Wij vergoeden sterilisatie uit onze aanvullende verzekeringen. Je krijgt de vergoeding voor de kosten van sterilisatie alleen als de ingreep door, of onder verantwoordelijkheid van, een medisch specialist is uitgevoerd.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

De tarieven voor sterilisatie verschillen in Nederland behoorlijk van elkaar. We raden je aan om goed te vergelijken om zo de kans te verkleinen dat je bij moet betalen.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen over de sterilisatie. Je betaalt mogelijk wel eigen risico over de nacontrole in het ziekenhuis en voor laboratoriumonderzoeken.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een zorgverlener met een contract voor sterilisatie:

Je hebt een verwijzing nodig van een arts of arts verstandelijk gehandicapten.

Wil je de sterilisatie laten uitvoeren door een huisarts? Vraag dan eerst of de huisarts bevoegd is om de ingreep te doen. Let op: alleen het gecontracteerde tarief bij de huisarts wordt vergoed.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven