Vergoeding reiskosten ziekenbezoek

Wat krijg je vergoed voor reiskosten voor ziekenbezoek? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Als je bent opgenomen in een ziekenhuis (instelling voor medisch specialistische zorg), dan kun je (een gedeelte van) de reiskosten voor één bezoeker vergoed krijgen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Wat moet je nog meer weten?

Wij vergoeden de kosten niet:

  • Voor een bezoek als je bent opgenomen in een instelling voor medisch specialistische zorg in een ander land, dan Nederland, België, Duitsland of je woonland.
  • Voor een bezoek aan het Nederlands Astma centrum te Davos (N.A.D.).

Declareer de reiskosten met het declaratieformulier bezoekkosten. Deze kun je invullen en naar ons opsturen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven