Eigen bijdrage medicijnen

Voor sommige medicijnen betaal je een deel zelf. Dit heet een eigen bijdrage. Als je vaak medicijnen nodig hebt, kan het zijn dat je veel moet bijbetalen. Om dat te voorkomen, is je eigen bijdrage maximaal € 250.

Je betaalt de eigen bijdrage achteraf

Wanneer je je medicijnen hebt opgehaald, declareert de apotheek alle kosten bij ons. Daarna sturen wij je een rekening voor de eigen bijdrage.

Let op, je betaalt ook eigen risico

Voor zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Ook voor medicijnen. Je kunt dus een rekening krijgen voor de eigen bijdrage én het eigen risico. Betaalde je al € 250 eigen bijdrage én je volledige eigen risico? Dan vergoeden wij je medicijnen volledig uit je basisverzekering.

Ontdek het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Rekenvoorbeeld

David haalt een medicijn bij de apotheek. Kosten: € 80. De eigen bijdrage voor het medicijn is € 20. Een paar weken later ontvangt hij een rekening van PZP. De overige € 60 wordt vergoed uit de basisverzekering. Daarom betaalt hij eigen risico. David betaalt uiteindelijk € 20,- eigen bijdrage en € 60 eigen risico aan PZP. Is zijn eigen risico op? Dan hoeft hij geen eigen risico te betalen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven