Keuzehulp: kies de behandeling die bij jou past

Opereren of fysiotherapie? Medicijnen slikken of niet? Vaak heb je meerdere behandelmogelijkheden. De keuzehulp zet al je opties overzichtelijk op een rij. Zo kan je alle voor- en nadelen vergelijken. En kies je met je arts de behandeling die bij jou past.

  • Gratis en 100% vertrouwelijk
  • Snel inzicht in je behandelopties
  • Uitgebreid rapport met je persoonlijke wensen

Hulp bij het kiezen van je behandeling

Als je net een diagnose hebt gekregen, komt er veel op je af. En zit je vol met vragen, bijvoorbeeld over de behandeling die je moet kiezen. Met de keuzehulp vergelijk je de mogelijke behandelingen voor een aandoening. En voor- en nadelen die daarbij horen. Vervolgens vul je in wat jij belangrijk vindt. Een snel herstel? Of het laagste risico? Na afloop krijg je een persoonlijk rapport. Dit kan je bespreken met je arts. Zo kies je samen de best passende behandeling.

Voor ernstige én minder ernstige aandoeningen

Er zijn ruim 60 keuzehulpen beschikbaar. Voor ernstige aandoeningen zoals borstkanker of darmkanker. Maar ook voor minder ernstige aandoeningen, zoals een gescheurde kruisband. Je hoeft alleen te weten welke diagnose je hebt. Dan kan je meteen de juiste keuzehulp invullen.

Zó kies je de behandeling die bij je past

  1. Kies de keuzehulp die past bij je diagnose

  2. Vul de keuzehulp in

  3. Download je persoonlijke rapport

  4. Bespreek de resultaten met je arts

PZP Zorgteam

Je kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met je persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven