Vergoeding zwangerschapscursus

Als zwangere verzekerde kan je een zwangerschapscursus vergoed krijgen uit je aanvullende verzekering. Zo ben je goed voorbereid op je bevalling en fysieke herstel.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed?

Je kunt een vergoeding krijgen voor een zwangerschapscursus. Voorbeelden van cursussen zijn een ‘puf’-cursus, zwangerschapsyoga, zwangerschapsgym en hypnobirthing.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Heb je advies, voorlichting of ondersteuning bij borstvoeding nodig? Dan kan je een vergoeding krijgen voor lactatiekundige zorg.

Wanneer krijg je een vergoeding?

Je krijgt een vergoeding als de cursus start tijdens je zwangerschap. De cursus mag tot uiterlijk 6 maanden na de bevalling duren. Na de laatste cursusdag kan je de rekening declareren, samen met je bewijs van deelname.

Waar kan je terecht?

Je kiest zelf een zwangerschapscursus. De verloskundige kan je helpen met je keuze.

De zorgverlener moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel voor het aanbieden en geven van bevallingscursussen. En een website hebben waarop de cursus wordt vermeld.

Naar boven