Fysiopol, Psychopol, Combipol, Oncopol en Audiopol

De PZP denkt actief mee over re-integratie en biedt de politiemedewerkers, naast een compleet pakket aan vergoedingen, 5 bijzondere werkgevermodules: Fysiopol, Psychopol, Combipol, Oncopol en Audiopol.

Re-integratie zorg op maat voor politiemensen

In deze modules werkt PZP samen met gespecialiseerde interventiebedrijven, de eenheden van de Nationale politie en de Arbodiensten om de re-integratie van medewerkers met fysieke en/of psychische klachten te bevorderen én om deze klachten te voorkomen. 

Fysiopol, Psychopol en Combipol

Deze modules zijn toegesneden op de specifieke wensen van politiemedewerkers.

Fysiopol

Politiemensen hebben te maken met piekbelasting: rennen, sprinten, tillen. De aanslag op het lichaam is groot. Het doel van Fysiopol is het voorkomen van uitval en bij uitval medewerkers met fysieke klachten re-integreren naar (aangepast) werk.

Psychopol

Door hun idealisme en verantwoordelijkheidsgevoel lopen politiemensen vaak te lang door met klachten. Hierdoor nemen klachten ernstige vormen aan. Heb je psychische klachten? Psychopol helpt je te re-integreren.

Combipol

Politiemensen hebben te maken met zowel fysieke als psychische belastingen. De aanslag op zowel de mentale als fysieke aspecten zijn groot. Combipol helpt bij de re-integratie door middel van multidisciplinaire begeleiding.

Man regelt zaken op zijn telefoon

Het verhaal van korpschef Gerard

"Na 6 maanden stond ik weer op de werkvloer."

Benieuwd naar de ervaring van teamchef Gerard met fysiopol re-integratie traject?

Lees het verhaal

Oncopol en Audiopol

Oncopol is een revalidatieprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor politiemensen bij wie kanker is vastgesteld. Bij Audiopol kun je terecht voor diagnostiek bij mogelijke gehoorschade.

Oncopol

Politiemensen bij wie kanker is vastgesteld kunnen deelnemen aan Oncopol. Dit is een revalidatieprogramma dat op maat is ontwikkeld voor politiemedewerkers.

Audiopol

Door je politiewerk kun je in situaties terechtkomen waarin je wordt blootgesteld aan hard geluid. Als dit geluid leidt tot schade aan het gehoor, kan dit problemen geven bij het veilig en gezond blijven functioneren.

Waar kun je terecht?

Wil je behandeld worden bij een van de gecontracteerde interventiebedrijven voor fysieke of psychische klachten? Bekijk het overzicht en meld je aan.

Naar boven