Vergoeding fysio- of oefentherapie vanaf 18 jaar

Wat krijg je vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk je maximale vergoeding.

Vanaf de 1e behandeling: alleen aanvullende verzekering

Je krijgt een vergoeding uit de aanvullende verzekering als je één van onderstaande aanvullende verzekeringen hebt. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de aanvullende verzekering?

  • Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2018 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
    voor zorg uit de aanvullende verzekering
  • Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg of hulpmiddelen.
  • Ga je naar een niet-gecontracteerde therapeut en heb je een aanvullende verzekering Jongeren PZP, Basis PZP of Plus PZP? Dan krijg je een vergoeding van 100% van het tarief dat met gecontracteerde zorgverleners is afgesproken.
  • Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener en heb je een aanvullende verzekering CZ Top Collectief? Dan krijg je een vergoeding van 75% van de nota tot maximaal 75% van het tarief dat wij met gecontracteerde therapeuten hebben afgesproken.

Je vergoeding in 2018:

Aanvullende verzekering Vergoeding
Jongeren PZP € 250,- 
Basis PZP € 250,- (+ screening)
Plus PZP € 550,- (+ screening)
CZ Top Collectief Maximaal 36 behandelingen per jaar

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat je normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaal je die zelf.

Waar kan je terecht?

Je kiest zelf je fysio- of oefentherapeut. Vind een therapeut bij je in de buurt.

Hoe snel kan je terecht bij: fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Heb je fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck nodig? Kijk hier voor alle afspraken over wachttijden en bereikbaarheid.

Voorwaarden en overzichten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk je zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Ben je op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vind je in Mijn PZP.

Accountteam PZP