Vergoeding eventrecording

Wat krijg je vergoed voor eventrecording? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Met eventrecording wordt een hartfilmpje (ook wel elektrocardiogram of ECG genoemd) gemaakt met een apparaatje dat je bij je draagt. Het apparaat registreert onregelmatigheden in het hartritme op het moment dat deze zich voordoen.

Klopt je hart onregelmatig? Je huisarts kan beoordelen of het nuttig en nodig is om een hartritmemeting te maken met eventrecording. Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

In 2021 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar. In 2020 was het verplicht eigen risico ook € 385.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Krijg je het apparaatje voor eventrecording in het ziekenhuis?

Dan horen de kosten voor de huur van het apparaatje en het uitlezen ervan bij de kosten van je behandeling. Voor je behandeling betaal je eigen risico.

Krijg je het apparaatje voor eventrecording via de huisarts?

Dan betaal je geen eigen risico voor de huur van het apparaatje. Voor het laten uitlezen van het apparaatje betaal je wel eigen risico. Dit valt onder laboratoriumkosten.

Waar kan je terecht?

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een leverancier.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Stuur hierbij de medische diagnose van je behandelend arts en een offerte van de leverancier mee.

Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier waar we afspraken mee hebben gemaakt. De leverancier beoordeelt of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.

Je leent dit hulpmiddel. Heb je de apparatuur niet meer nodig? Dan meld je dit aan de leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen. De apparatuur wordt bij je opgehaald.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven