Vergoeding contributie patiëntenvereniging

Wat krijg je vergoed voor de contributie van een patiëntenvereniging? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Uit een aantal aanvullende verzekeringen vergoeden wij de contributie en/of het inschrijfgeld van maximaal twee landelijke of regionale patiëntenverenigingen.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Benieuwd naar deze vergoeding voor 2023? Ga direct naar Mijn PZP. Ben je niet verzekerd bij PZP? Bekijk dan de voorwaardenpagina.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2024 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig hebt. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.
 te betalen.

Waar kan je terecht?

De Een patiëntenvereniging is een vereniging die voor de leden die lijden aan een ziekte of aandoening zorgt voor onder andere lotgenotencontact en/of belangenbehartiging of informatie voorziening. De vereniging komt op voor de belangen van patiënten en consumenten in de gezondheidszorg.
 is lid van of aangesloten bij één van de volgende instellingen:

  • de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie;
  • de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland;
  • het Platform Verstandelijk Gehandicapten;
  • het Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven