Scheiding: dit regel je voor de kinderen

Jij en je ex bepalen bij wie de kinderen worden verzekerd. En wat je doet als er zorgkosten zijn. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Je bepaalt samen wie je kinderen verzekert

Als je het er allebei mee eens bent, kies je zelf bij wie je kinderen op de polis komen. Die ouder ontvangt de vergoedingen. En betaalt de premie als ze ouder zijn dan 18 jaar.

Kom je er samen niet uit?

Dan blijven de kinderen op de polis van de ouder die al verzekeringnemer was. Wil je dat niet? Dan hebben we extra informatie nodig:

  • een bewijs waaruit blijkt wie het ouderlijk gezag heeft (zoals een rechterlijke beslissing), of;
  • een bewijs waaruit blijkt dat je samen het ouderlijk gezag hebt, maar waarin afspraken zijn gemaakt wie voor de kinderen zorgt (zoals een ouderschapsplan).

Maak alvast afspraken over de zorgkosten

Soms heeft je kind zorg nodig die wij niet helemaal vergoeden. Verwacht of onverwacht. Het is goed om van te voren af te spreken hoe je deze kosten betaalt.

De verzekeringnemer krijgt de vergoeding

Hou er rekening mee dat alleen de verzekeringnemer een vergoeding kan krijgen voor de zorg van je kind. Bespreek samen hoe je dit eventueel verrekent.

Plan samen de behandelingen

Heeft je zoon of dochter zorg nodig? Bespreek dan samen wat je vindt dat nodig is. En plan behandelingen of bijvoorbeeld de aanschaf van een bril samen in.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven