(Pre)pensioen doorgeven

Ben je bij de Politie Zorgpolis (PZP) verzekerd en ga je aansluitend op je dienstverband met (pre)pensioen? Dan mag je bij de PZP verzekerd blijven. Hoe geef je je (pre)pensioen door en hoe werkt de inhouding van je premie?

Voorwaarden

  • Je hebt recht op een zorgverzekering bij de PZP als je na je actieve dienst bij de politie een (pre)pensioen of nabestaandenpensioen van het ABP ontvangt en aansluitend bij de PZP verzekerd blijft.
  • Zeg je je polis bij de PZP op tijdens je (pre)pensioen? Dan is terugkeer bij de Politie Zorgpolis niet meer mogelijk.

Zó geef je je pensioen door

  1. Geef de ingangsdatum van je (pre)pensioen door via het contactformulier of bel met het Accountteam op 0800 023 12 90.

  2. Binnen 10 werkdagen ontvang je een nieuwe polis met een gewijzigd collectiviteitsnummer.

De premie, vergoedingen en voorwaarden veranderen niet. Het wijzigen van je polis kan uiteraard per 1 januari van het volgende jaar.

Premie betalen

Je premie wordt ingehouden op je pensioen van het ABP. Wij nemen contact op met het ABP om te bepalen vanaf welke datum je premie ingehouden kan worden op je pensioen. Je betaalt de eerste maanden de volledige premie rechtstreeks aan de PZP. Hiervoor sturen wij je een acceptgiro of wij incasseren de premie automatisch van je rekeningnummer. Je ontvangt van ons altijd een brief waarin we je informeren over de premiebetaling.

Meeverzekeren van partner en kind(eren)

Zijn je partner en eventuele kind(eren) bij je meeverzekerd? Dan mogen zij ook bij de Politie Zorgpolis verzekerd blijven als je met (pre)pensioen gaat. Zijn je partner en eventuele kind(eren) nog niet bij de PZP verzekerd? Lees hier wanneer je partner of kind(eren) bij de PZP meeverzekerd mogen zijn.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven