"Een half jaar na mijn acute hartoperatie kon ik weer aan het werk"

Als politieagent wil je zo goed mogelijk je werk kunnen doen. Soms lukt dit niet door fysieke of mentale klachten. Gelukkig krijg je goede begeleiding om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Zo ook teamchef Gerard, die op vakantie onwel werd.

Acute hartoperatie in Turkije

Tijdens een vakantie in Turkije voelde teamchef Gerard van der Weij zich niet zo lekker. Hij belandde in het ziekenhuis, waar een hartafwijking werd vastgesteld. Een spoedoperatie volgde. “Ik kreeg 5 omleidingen. Volgens de artsen was het kantje boord. Gelukkig waren ze er net op tijd bij.”

"Ik deed het af als een mankement aan het apparaat"

Gerard: “Op de trainingsfiets in de fitnesszaal op het werk kreeg ik weleens een signaal dat mijn hartslag niet gevonden werd. Ik deed het af als een mankement aan het 10 jaar oude apparaat.” Achteraf bleek dat er dus toch meer aan de hand was.

Binnen 6 maanden terug op de werkvloer

Terug in Nederland begon Gerard aan zijn revalidatie. De bedrijfsarts verwees hem door voor een Fysiopol-traject naar interventiebedrijf BAG: “Ik durfde mijn grenzen op te zoeken onder begeleiding van een deskundige. Naast mijn reguliere behandelingen kreeg ik extra oefeningen, en al snel werd ik fitter.” Na een half jaar haalde Gerard de fitheidstest en kon hij weer volledig aan het werk.

Ik kreeg het vertrouwen in mijn lichaam weer terug. Na 6 maanden stond ik weer op de werkvloer.

Klachten verhelpen én voorkomen

Het Fysiopol-traject helpt je van je klachten af, of voorkomt ergere klachten. De PZP werkt hiervoor samen met gespecialiseerde interventiebedrijven, de eenheden van de Nationale politie en de Arbodiensten. Als teamchef heeft Gerard vaker te maken met collega’s die kampen met fysieke en/of mentale klachten. Gerard: “Ik wil collega’s wijzen op het bestaan van deze trajecten. Het is goed om te weten dat er hulp beschikbaar is.”

Heb je fysieke en/of mentale klachten?

Neem dan altijd contact op met je bedrijfsarts. Deze kan je vertellen welke hulp je kan krijgen.

Lees alles over de re-integratie trajecten
Man regelt zaken op zijn telefoon

Zorg nodig?

Het PZP Zorgteam helpt je graag met persoonlijk advies. Van wachtlijstbemiddeling tot het vinden van de juiste zorgverlener. Voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Naar boven