Wijzigingen aanvullende verzekering Plus in 2018

Wat verandert er vanaf 1 januari 2018 in je aanvullende verzekering? Hier vind je de gewijzigde voorwaarden en vergoedingen op een rij.

Aangepaste lingerie na borstamputatie

Als je een borstamputatie hebt gehad, krijg je aangepaste bh’s of zwemkleding vergoed uit je aanvullende verzekering als deze is aangeschaft binnen 36 maanden na operatie. Je krijgt tot € 90,- vergoed, éénmalig voor de hele duur van je verzekering. In 2017 was de termijn tot 18 maanden na de operatie.

Bekijk de vergoeding voor aangepaste lingerie

Oncologisch nazorgprogramma

De vergoeding voor het programma oncologische nazorg vervalt in 2018. Dat geldt voor alle aanvullende verzekeringen. Oncologische nazorg bestaat uit verschillende soorten zorg, zoals: beweegprogramma’s en psychologische nazorg. Voor deze soorten zorg bestaan andere vergoedingen uit de basisverzekering of aanvullende verzekering:

Inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten

In je aanvullende verzekering wordt voortaan € 150,- vergoed voor inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten. In 2017 geldt voor deze vergoeding geen maximum.

Bekijk de vergoeding voor inloophuizen

UV-B lichtapparatuur

Lichttherapie wordt vergoed uit de basisverzekering. Daarom vervalt de vergoeding voor UV-B lichtapparatuur uit je aanvullende verzekering.

Bekijk de vergoeding voor lichttherapie

Acnebehandeling

In 2018 krijg je een acnebehandeling met laser door een schoonheidsspecialist alleen vergoed als dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut. In 2017 wordt laserontharing nog vergoed als de schoonheidsspecialist deze behandeling zelfstandig uitvoert.

Bekijk de vergoeding voor acnebehandeling

Voetzorg bij reumatische aandoeningen

Algemene voetverzorging zoals verwijderen van eelt wordt uitgesloten in de voorwaarden.

Bekijk de vergoeding voor voetzorg

Ooglaseren en lensimplantaten

Ooglaseren en lensimplantatie vervallen per 1 januari 2018. Voor een vergoeding in 2017, moet de behandeling ook in 2017 plaatsvinden.
Je kunt in 2018 gebruikmaken van de brilvergoeding als gedeeltelijke dekking voor het ooglaseren, indien deze in 2016 of 2017 niet volledig verbruikt is.

Bekijk de vergoeding voor ooglaseren en lensimplantatie

Alle vergoedingen van de aanvullende verzekering Plus

Bekijk de vergoedingen voor de aanvullende verzekering Plus.

Bekijk het vergoedingenoverzicht

Accountteam PZP