Premie betalen via je salaris

Bij alle actieve werknemers wordt de volledige premie ingehouden op het salaris. Dus ook de premie van je partner en eventuele kinderen. Partners en kinderen vanaf 18 jaar kunnen niet zelf de premie rechtstreeks aan PZP betalen.

Als je een uitkering ontvangt via het ABP, dan wordt de volledige premie maandelijks ingehouden op je pensioen of uitkering. Ontvang je de uitkering niet via het ABP? Dan wordt de premie rechtstreeks bij je in rekening gebracht.

Korting bij jaarbetaling van je premie

Het is ook mogelijk om de premie in één keer te voldoen. Je betaalt de premie rechtstreeks aan PZP en je krijgt 2% korting. Als je de jaarpremie in één keer wilt betalen, moet je dit voor 1 januari schriftelijk of via e-mail aan ons doorgeven. De wijziging gaat dan in per 1 januari van datzelfde jaar. Wij houden rond de eerste week van januari de jaarpremie in. Bekijk hier hoe je je betaaltermijn wijzigt.

Pensioen via het ABP

Ga je een (pensioen-)uitkering ontvangen van het ABP? Dan verzoeken wij je dit tijdig door te geven. De eerste drie maanden betaal je altijd zelf aan ons. Daarna houden we de premie in van je uitkering. Is je uitkering niet toereikend of is het te betalen premiebedrag hoger dan € 650? Dan is het niet mogelijk om dit van je uitkering van het ABP in te houden.

Betaal je de premie niet via het salaris?

Houd er dan rekening mee dat je bij de basisverzekering PZP Zorgbewustpolis de premie altijd via automatische incasso betaalt.

Naar boven