1. Home
  2. Zorgadvies
  3. Zorg regelen
  4. Second opinion
  5. Best Doctors

Wat is Best Doctors?

Als verzekerde van PZP kan je via Best Doctors een second opinion aanvragen bij internationale topspecialisten. Deze topspecialisten zijn door hun vakgenoten aangewezen als de besten in hun vak. Ook Nederlandse topspecialisten maken er deel van uit.

Wat is Best doctors?

Als je onder behandeling bent van een specialist, kan je om de mening vragen van een andere specialist. Dat heet een second opinion (tweede mening). PZP biedt je ook de mogelijkheid een second opinion te vragen van een buitenlandse topspecialist via Best Doctors. 

Een second opinion van Best Doctors is een beoordeling van je medisch dossier door een expert. Het is dus geen verwijzing voor een behandeling in het buitenland. De internationale topexperts van Best Doctors werken op afstand. Je hoeft dus niet naar ze toe.

Let op: een second opinion bij Best Doctors is niet geschikt voor psychiatrische problematiek of als je acute zorg nodig hebt.

Wanneer gebruiken?

Om een second opinion te geven is het uiteraard van belang dat er al onderzoeken zijn gedaan, zodat die opnieuw bekeken kunnen worden (zoals MRI-scans of röntgenfoto’s).

Hoe vraag je second opinion door Best Doctors aan?

  1. Bespreek je aanvraag met een zorgadviseur van het PZP Zorgteam: (013) 593 83 10 (ma-vr, 8.30-17.30 uur, lokaal tarief). Kom je in aanmerking voor een second opinion door Best Doctors? Dan meldt de zorgadviseur je aan bij Best Doctors. 
  2. Daarna neemt een verpleegkundige van Best Doctors contact met je op om je aanvraag te bespreken en je uitleg te geven over het vervolg.
  3. Best Doctors vraagt je medisch dossier, biopsiemateriaal, röntgenfoto’s of scans op bij je arts. Op basis van die informatie geeft de specialist van Best Doctors een second opinion.

Je ontvangt 2 rapporten van Best Doctors, waarvan eentje in begrijpelijke, niet-medische taal. Je kunt de verpleegkundige van Best Doctors al je vragen stellen over het rapport. Je behandelend arts in Nederland en PZP ontvangen geen rapport. Het is je second opinion en je keuze of je de uitkomst wilt delen.

Wat kost het?

Een second opinion via Best Doctors is een extra service van PZP voor al haar klanten. Je hoeft niet te betalen voor deze service. Best Doctors valt namelijk niet onder de basisverzekering. Je betaalt dus ook geen eigen risico.

PZP Zorgteam

Je kunt bij het PZP Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met je persoonlijke situatie te maken hebben.