Gewoon een vlekje of risico op huidkanker?

Melanoom herkennen met SkinVision

Hoe eerder je huidkanker ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Daarom vergoeden wij de unieke SkinVision app. Daarmee weet je binnen 30 seconden of een plekje op je huid ook echt verdacht is of niet.

Direct aanmelden bij SkinVision

Kosteloos bij je PZP Zorgverzekering

Huidkanker opsporen met je smartphone

Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker. Maar als je er op tijd bij bent, is de kans op genezing aanzienlijk groter. De SkinVision app helpt je daarbij. Met de app controleer je je huid gewoon thuis, via je smartphone.

De SkinVision app geeft binnen 30 seconden een risico-indicatie (laag, medium, hoog). Alle foto’s worden daarna ook nog even gecontroleerd door een team van dermatologen. Bij een hoog risico krijg je binnen 48 uur een advies van SkinVision.

Het risico van vreemde plekjes is dat je er te lang mee rond blijft lopen

Walter werd gerustgesteld door SkinVision

“Vorig jaar had ik een plekje in mijn nek, dat maar niet wegging. Ik maakte me weinig zorgen, totdat ik op internet las dat het een melanoom kon zijn. Ik liet de SkinVision het plekje beoordelen. De app geeft een risico-inschatting, maar de foto wordt ook beoordeeld door een dermatoloog. Deze menselijke check maakt SkinVision extra betrouwbaar, vind ik.

De dermatoloog kon me gelukkig geruststellen. Het plekje was waarschijnlijk een ontsteking. De huisarts bevestigde dit. Ik blijf de app nu gebruiken om verdachte plekjes in de gaten te houden. Dat geeft een gerust gevoel.”

Houd verdachte plekjes goed in de gaten. Daarmee is de kans groter dat de schade van huidkanker beperkt blijft.

Dermatoloog Tamar Nijsten vindt goede zelfinspectie onmisbaar

“Jaarlijks krijgen bijna 70.000 Nederlanders huidkanker. En dat aantal blijft toenemen. Blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak. De allerbelangrijkste tip die ik kan geven is goed insmeren met zonnebrandcrème en bedekkende kleding dragen.

Maar ook goede zelfinspectie is onmisbaar. Want hoe eerder huidkanker ontdekt wordt, hoe minder schade het kan veroorzaken. Het is fijn dat je dat met de SkinVision app gewoon thuis kunt doen, zonder meteen naar de huisarts te hoeven rennen.”

Krijg binnen 30 seconden meer zekerheid

 • Makkelijk thuis je huid checken met je smartphone
 • Op het niveau van een ervaren dermatoloog
 • Vertrouwelijk, SkinVision deelt geen persoonlijke gegevens met PZP
 • Wereldwijd gebruiken al meer dan 1 miljoen mensen SkinVision
 • Kosteloos bij je zorgverzekering van PZP

Ga direct aan de slag

 

 1. Maak een account aan bij SkinVision

 2. Koppel het account aan je zorgverzekering.

  Dit kan via je PZP-relatienummer of BSN-nummer.

 3. Download de SkinVision app op je telefoon.

 4. Maak een foto van het plekje dat je wilt checken.

  Binnen 30 seconden krijg je te zien of het plekje een laag, gemiddeld of hoog risico heeft.

 5. Beoordeelt de app je foto als hoog risico?

  Dan bekijkt een dermatoloog van SkinVision je foto. Je krijgt dan binnen 2 werkdagen advies over de vervolgstappen.

Kosteloos bij je PZP Zorgverzekering

Vergoeding SkinVision app

We vergoeden de SkinVision app voor iedereen die bij PZP verzekerd is. En voor het online gebruik van de app betaal je niets. Moet je voor een behandeling naar een medisch specialist, dan betaal je wél een Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
 De behandeling valt dan namelijk onder medisch specialistische zorg.

Lees meer over de vergoeding voor SkinVision