Vergoeding vaccinaties

Voor vaccinaties kan je vanuit onze aanvullende verzekeringen een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen.

Wat krijg je vergoed?

Als je recht hebt op een vergoeding voor een vaccinatie, vergoeden we zowel de kosten van de entstof als de kosten van het vaccineren. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Je gaat op reis naar een land met een verhoogd risico op een van de ziekten waarvoor de vaccinatie wordt voorgeschreven.
  • De vaccinatie is niet onnodig kostbaar of ondoelmatig.
  • Je krijgt de vaccinatie van een (bedrijfs)arts of zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • De entstof van de vaccinatie is geleverd door een apotheek, GGD of een andere leverancier waarmee we afspraken hebben gemaakt.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Je kunt vanuit onze aanvullende verzekeringen ook een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor tabletten tegen exotische ziekten.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kunt zich laten vaccineren bij elke arts of zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Bekijk de vaccinatieadressen van het LCR. Uw huisarts of de GGD kan u adviseren waar u het beste een vaccinatie kunt halen.

U kunt zich ook thuis laten vaccineren. Als verzekerde van CZ krijgt u dan 15% korting op de hele rekening. Ook als u verder niet bent verzekerd voor reisvaccinaties. Bij Reisprik ontvangen CZ-verzekerden 15% korting op het consulttarief en de meest toegediende vaccins: Hepatitis A, Hepatitis B, DTP, Buiktyfus, Rabiës en Gele koorts.

Bekijk de klantvoordelen voor thuisvaccinatie
Bekijk de klantvoordelen voor Reisprik