Vergoeding diabetestestmateriaal

Wat krijg je vergoed voor diabetestestmateriaal? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Basisverzekering

Ben je afhankelijk van insuline? Dan krijg je vanuit je basisverzekering een vergoeding voor diabetestestmateriaal.

Diabetestestmateriaal zoals bedoeld in de basisverzekering zijn glucosemeters, teststrips, lancetten en prikpennen. Hiermee bepaal je de bloedsuikerwaarde in je bloed.

Dagprijs

Voor de vergoeding van diabetestestmateriaal heeft PZP gekozen voor de zogenaamde dagprijssystematiek. Deze systematiek houdt in dat PZP met je leverancier een tarief per dag heeft afgesproken voor de levering van teststrips, lancetten, prikpennen en bloedglucosemeters. Je betaalt hierdoor niet langer voor alle afzonderlijke diabetestestmaterialen maar voor een totale diabetesoplossing die bij je situatie past.

Heb je een insulinepen of insulinepomp nodig? Bekijk de vergoedingen insulinetoedieningsmateriaal.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

In het Reglement Hulpmiddelen vind je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

Aanvullende verzekering

Ben je niet afhankelijk van insuline? Dan kun je een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering voor diabetestestmateriaal.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2022 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor diabetestestmateriaal? Vind een leverancier bij je in de buurt.

PZP vergoedt verschillende bloedglucosemeters van goede kwaliteit. Het is aan jij en je arts om een keuze te maken. De keuzehulp bloedglucosemeter helpt je bij je keuze. Na het beantwoorden van de vragen zien jij en je behandelaar welke meters bij je persoonlijke situatie passen en vergoed worden. Als je één van deze meters aanklikt en helemaal onderaan op de pagina kijkt, zie je welke leveranciers de meter aanbieden. De contactgegevens van deze leveranciers vind je in de Zorgvinder.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven