Vergoeding niet-spoedeisende zorg in het buitenland (geplande zorg)

Niet-spoedeisende zorg in het buitenland kan je vergoed krijgen uit je basisverzekering. Voorkom verrassingen: vraag van tevoren toestemming bij ons aan.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Voor sommige zorg betaal je eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2021 is dit € 385. Is je eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. Je kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als je niet zo vaak zorg nodig heeft. Je betaalt geen eigen risico over je aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt soms een Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor niet-spoedeisende zorg?

Je krijgt een vergoeding voor zorg die je in Nederland ook vergoed zou krijgen. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de zorgverlener die je kiest.

  • Ga je naar een zorgverlener met contract?
    Dan krijg je je zorg gewoon vergoed, net als in Nederland. Wel betaal je mogelijk een eigen bijdrage.
  • Ga je naar een zorgverlener zonder contract?
    Dan krijg je waarschijnlijk niet alles vergoed. En de kosten voor een behandeling in het buitenland zijn soms veel hoger dan in Nederland. Voorkom onverwacht hoge kosten en neem eerst contact op met het PZP Zorgteam voor meer informatie.

Vraag toestemming aan

Zorg die je in Nederland vooraf moet aanvragen, moet je ook in het buitenland vooraf aanvragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde buitenlandse zorgverlener? Dan is het verstandig vooraf toestemming bij PZP te vragen. Dan kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Toestemming aanvragen voor geplande zorg

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een zorgverlener in het buitenland. Met sommige ziekenhuizen in België en Duitsland hebben we een contract.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven