Vergoeding niet-spoedeisende zorg in het buitenland (geplande zorg)

Niet-spoedeisende zorg in het buitenland kan je vergoed krijgen uit je basisverzekering. Voorkom verrassingen: vraag van tevoren toestemming bij ons aan.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

Vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in  2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt soms een Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Wat krijg je vergoed voor niet-spoedeisende zorg?

Je krijgt een vergoeding voor zorg die je in Nederland ook vergoed zou krijgen. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de zorgverlener die je kiest.

  • Ga je naar een zorgverlener met contract?
    Dan krijg je je zorg gewoon vergoed, net als in Nederland. Wel betaal je mogelijk een eigen bijdrage.
  • Ga je naar een zorgverlener zonder contract?
    Dan krijg je waarschijnlijk niet alles vergoed. En de kosten voor een behandeling in het buitenland zijn soms veel hoger dan in Nederland. Voorkom onverwacht hoge kosten en neem eerst contact op met het PZP Zorgteam voor meer informatie.

Vraag altijd toestemming aan

We adviseren je altijd toestemming bij ons aan te vragen voordat je naar het buitenland gaat voor geplande zorg. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In de volgende gevallen heb je in ieder geval toestemming nodig:

  • Je hebt in Nederland ook toestemming nodig voor je behandeling
  • Je wil naar een zorgverlener zonder contract

Toestemming aanvragen voor geplande zorg

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een zorgverlener in het buitenland. Met sommige ziekenhuizen in België en Duitsland hebben we een contract.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven