Vergoeding bevalling zonder medische indicatie in ziekenhuis of geboortecentrum

Wat krijg je vergoed voor een bevalling in het ziekenhuis of geboortecentrum zonder medische indicatie? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Een poliklinische bevalling is een bevalling in het ziekenhuis of geboortecentrum onder begeleiding van je eigen verloskundige, zonder medische indicatie. Je krijgt voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis of geboortecentrum zonder medische indicatie in 2020€ 219 per dag vergoed uit je basisverzekering.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een ziekenhuis of geboortecentrum met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

  1. Vergoeding
  1. Vergoeding

Staat je aanvullende verzekering hier niet bij? Kijk dan bij de vergoedingen en voorwaarden.

Eigen bijdrage

Voor een poliklinische bevalling in een geboortecentrum zonder medische indicatie geldt in 2020 een eigen bijdrage van € 362,31. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage.

Voor een poliklinische bevalling in een ziekenhuis verschilt de eigen bijdrage per ziekenhuis. Wil je weten wat de eigen bijdrage is? Bel dan met PZP Geboortezorgadvies.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kan je terecht?

Je kiest in overleg met je verloskundige waar je wilt bevallen. Je kunt terecht bij een ziekenhuis of een geboortecentrum met een contract voor bevallingen:

Heb je nog vragen? Stel deze dan aan onze Geboortezorgadviseurs.

Geboortezorg: hoe snel kan je terecht?

Bij acute verloskunde moet er binnen 45 minuten een ambulance aanwezig zijn. Binnen 30 minuten na vaststelling van de diagnose start de benodigde medische hulp.

PZP Geboortezorgadvies

Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Bel onze geboortezorgadviseurs.