Vergoeding begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel

Wat krijg je vergoed voor een begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Het begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel is de uitleg die je apotheek geeft als je een nieuw medicijn gaat gebruiken, een medicijn gaat gebruiken dat je langer dan 12 maanden niet hebt opgehaald bij de apotheek of een vervangend medicijn met een andere werkzame stof gaat gebruiken. Lees meer over de begeleidingsgesprekken.

Een begeleidingsgesprek voor een nieuw geneesmiddel wordt vergoed uit je basisverzekering. Het begeleidingsgesprek krijg je vergoed als het medicijn is voorgeschreven door een arts en voor vergoeding in aanmerking komt.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een apotheek gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde apotheek? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Haal je een medicijn dat niet vergoed wordt? Dan worden de kosten voor het begeleidingsgesprek ook niet vergoed.

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.
 te betalen.

Eigen risico

In 2022 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een apotheek met een contract? Vind een apotheek bij je in de buurt.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven