Kosten die je bij de apotheek betaalt

Haal je medicijnen bij de apotheek? Dan betaal je ook andere kosten. Voor de dienstverlening van de apotheek bijvoorbeeld. Deze kosten vallen onder je eigen risico. We vertellen je graag meer over de kosten bij de apotheek.

Terhandstellingskosten

Dit zijn de kosten voor de dienstverlening van de apotheek. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van medicijnen en het controleren of je geen verkeerde combinatie van medicijnen gebruikt.

Je betaalt deze kosten altijd voor het ophalen of laten bezorgen van een bestelling. Op je rekening van je apotheek zie je de totaalprijs van je medicijnen inclusief de terhandstellingskosten.

Kosten bij de apotheek: je betaalt voor medicijnen en voor service. Kosten voor service betekent dat je betaalt voor de terhandstelling, en soms ook voor het begeleidingsgesprek of bijvoorbeeld als je in het weekend medicijnen haalt.

Kosten begeleidingsgesprek bij een nieuw medicijn

Krijg je een nieuw medicijn of is het vorige gebruik langer dan een jaar geleden? Dan legt je apotheker tijdens het begeleidingsgesprek uit hoe je het medicijn moet gebruiken en waar je op moet letten. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over de werking en mogelijke bijwerkingen. En natuurlijk kan je zelf ook vragen stellen.

Op je rekening van je apotheek zie je de totaalprijs van je medicijnen inclusief de terhandstellingskosten én de kosten voor het begeleidingsgesprek.

Soms betaal je extra kosten

's Avonds en in het weekend betaal je meer bij de apotheek. Ook als je apotheker het medicijn zelf moet maken of je medicijn is verpakt in een weekdoseersysteem betaal je meer.

Je kunt de kosten niet weigeren

Je kunt de terhandstelling, begeleiding en extra kosten van je apotheek niet weigeren. Je apotheek mag deze kosten altijd in rekening brengen. Daar staat tegenover dat je apotheker je helpt met al je vragen. Maak hier dus gebruik van.

Nog vragen? We zijn er voor je

Naar boven