Premie betalen via je salaris

Bij alle actieve werknemers wordt de volledige premie ingehouden op het salaris. Dus ook de premie van je partner en eventuele kinderen. Partners en kinderen vanaf 18 jaar kunnen niet zelf de premie rechtstreeks aan PZP betalen.

Als je een uitkering ontvangt via het ABP, dan wordt de volledige premie maandelijks ingehouden op je pensioen of uitkering. Ontvang je de uitkering niet via het ABP? Dan wordt de premie rechtstreeks bij je in rekening gebracht.

Korting bij jaarbetaling van je premie

Het is ook mogelijk om de premie in één keer te voldoen. Je betaalt de premie rechtstreeks aan PZP en je krijgt 2% korting. Als je de jaarpremie in één keer wilt betalen, moet je dit voor 1 januari schriftelijk of via e-mail aan ons doorgeven. De wijziging gaat dan in per 1 januari van datzelfde jaar. Wij houden rond de eerste week van januari de jaarpremie in. Bekijk hier hoe je je betaaltermijn wijzigt.

VUT-uitkering

Ga je een uitkering ontvangen van het ABP? Dan verzoeken wij je dit tijdig door te geven. Doe je dit niet, dan kunnen er problemen ontstaan met de premiebetaling. Is het te betalen premiebedrag hoger dan € 650,00? Dan is het niet mogelijk om dit van je uitkering van het ABP in te houden. Je ontvangt hier op een later tijdstip een acceptgiro voor.

Naar boven