Voordelige brillen en contactlenzen

Zoek je naar een bril of contactlenzen? PZP heeft bij verschillende opticiens korting voor je geregeld.

Voorwaarden

 • Je ontvangt de korting op vertoon van je PZP Zorgpas.
 • De korting geldt voor alle PZP-verzekerden.
 • De kortingen zijn niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
 • De aanbiedingen zijn geldig tot en met 31-12-2018.
 • De opticien bepaalt op welke monturen de korting van toepassing is. Neem bij twijfel contact op met de opticien.

Specsavers

PZP heeft speciale afspraken gemaakt met Specsavers. Iedere verzekerde die een bril of contactlenzen koopt bij Specsavers heeft de volgende voordelen (niet in combinatie met andere aanbiedingen). Kijk voor de Specsavers winkels op specsavers.nl.

2 brillen, zonder bijbetaling

Als je een aanvullende verzekering met een vergoeding voor brillenglazen hebt, kan je altijd kiezen voor 2 complete brillen. Bekijk je specifieke aanbod.

Deze aanbieding geldt voor één persoon en is afhankelijk van je type zorgverzekering en het openstaande bedrag van je vergoeding. Je kunt als 2e bril ook altijd een zonnebril op sterkte kiezen uit de selectie zonnebrillen bij Specsavers.

20% korting op een complete bril

Als je geen aanvullende verzekering hebt met een dekking voor brillen of geen gebruik wenst te maken van het '2 gratis brillen aanbod', ontvang je bij Specsavers altijd 20% korting op een complete bril.

Zonnebrillen op sterkte

Als je geen gebruik wilt maken van de bovenstaande '2 brillen actie' kan je ook je vergoeding gebruiken in combinatie met 20% korting op een complete zonnebril. Ook als je geen aanvullende verzekering hebt, kan je gebruik maken van deze korting.

Contactlenzen

Bij ieder in de winkel afgesloten contactlenzenabonnement vanaf € 5,- per maand ontvang je:

 • 10% korting op de eerste levering van contactlenzen. Deze kan je ook eenmalig online bestellen met kortingscode HIC1710FSCL.
 • Gratis proefset maandlenzen (of 5 paar daglenzen)
 • Iedere 2 jaar een bril t.w.v. € 49,- zonder bijbetaling (of korting op een duurdere bril oplopend tot € 129,-)
 • Gratis thuisbezorging
 • Onbeperkte controles en nazorg

Bekijk ook de Specsavers korting op kinderbrillen of vind een winkel bij je in de buurt.

Andere voordelen voor verzekerden

 • Het oogonderzoek wordt altijd uitgevoerd door een volledig gediplomeerde opticien of optometrist.
 • Altijd gratis standaard enkelvoudige glazen inclusief sterkte, prisma en cilinderafwijkingen.
 • 2 jaar kwaliteitsgarantie: in geval van productie- of materiaalfouten vervangt of repareert Specsavers tot 2 jaar na aankoop de bril.
 • Zichtgarantie: nieuwe glazen als de sterkte binnen 1 jaar verandert. Verandert de sterkte binnen een jaar na aankoop met meer dan 0.75 dpt, dan krijg je nieuwe glazen van hetzelfde type, met dezelfde opties. Gebeurt dit in het tweede jaar na aankoop, dan krijg je 50% korting op nieuwe glazen. Voorwaarden:
  • Alleen geldig voor klanten ouder dan 18 jaar.
  • Niet geldig bij oogoperaties, zwangerschap, medicijngebruik of andere (medische) aandoeningen die invloed hebben op het gezichtsvermogen.

Eye Wish Opticiens

Eye Wish Opticiens heeft meer dan 70 jaar optiekervaring. Inmiddels heeft Eye Wish ruim 240 vestigingen. Meer informatie vind je op eyewish.nl. Als PZP-verzekerde profiteer je van de volgende korting:

Enkelvoudige brillen

 • € 60,- korting bij aankoop van een complete enkelvoudige bril met dunne glazen op sterkte met UltraClean coating
 • óf een merkzonnebril ter waarde van € 139,- cadeau bij aankoop van een complete enkelvoudige bril, met dunne glazen op sterkte met UltraClean coating. Je kiest uit de nieuwste collecties van topmerken als Ray-Ban, Gucci of Carrera.

Multifocale brillen

€ 120,- korting bij aankoop van een complete, multifocale bril met dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Beeldschermbrillen

€ 70,- korting bij aankoop van een complete beeldschermbril met dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Contactlenzen

Je ontvangt 15% korting als je je contactlenzen thuis laat bezorgen met de EyeWish@Home service. Op alle overige contactlenzen en halfjaarpakketten ontvang je 5% korting.

Zonnebrillen

Eye Wish Opticiens heeft de grootste collectie zonnebrillen. Je kiest uit de nieuwste modellen en laatste trends. Je ontvangt 15% korting bij aankoop van een zonnebril op sterkte.

Bekijk ook de Eye Wish korting op kinderbrillen.

2 maanden omruilgarantie

 • Staat-Je-Goed garantie: je montuur moet natuurlijk naadloos aansluiten bij je levensstijl, uitstraling, de vorm van je gezicht en je kleurtype. Daarom heeft Eye Wish Opticiens een gevarieerd assortiment. Bovendien nemen de opticiens alle tijd om je te adviseren. Als je tóch spijt krijgt of niet tevreden bent met je montuur, kan je deze met de Staat-Je-Goed garantie eenmalig binnen twee maanden gratis ruilen.
 • Goed-Zicht garantie: het kan gebeuren dat je achteraf niet kunt wennen aan je nieuwe glazen. Daarom krijg je van Eye Wish Opticiens de Goed-Zicht garantie. Met deze garantie heb je de mogelijkheid om binnen 2 maanden je glazen om te ruilen, of je nu voor een enkelvoudige of multifocale bril heeft gekozen. Bekijk de voorwaarden of loop eens binnen bij Eye Wish Opticiens bij je in de buurt.

Lees meer over de voorwaarden van de 2 maanden omruilgarantie.

Opticien aan huis

Opticien aan huis bezoekt je aan huis in Nederland om de ogen professioneel te meten en een bril te passen. Met een ruime collectie monturen kan je altijd een bril vinden die bij je past. Meten doen wij met de nieuwste mobiele apparatuur en met onze kennis van de optiek maken wij voor je de perfecte bril. En belangrijk; niet duurder dan de reguliere opticien.

Ervaar het gemak

Sinds 2006 staat Opticien aan huis voor je klaar met een team van professionele opticiens door heel Nederland. Met geavanceerde apparatuur, moderne monturen en de beste glazen garanderen wij je de perfecte bril! Opticien aan huis werkt uitsluitend met A-merk glazen. Je ogen zijn uniek, daarom bekijken wij bij iedere oogmeting welke glazen het beste bij je ogen passen, maar wel voor ieders budget. Tevens hebben we glazen gericht op veiligheid, sport, werk en hobby. Voor iedere situatie bieden we je een perfecte oplossing. Opticien aan huis is werkzaam in héél Nederland. De voordelen:

 • Je krijgt standaard 21% korting bij de aanschaf van een bril. Deze korting is al verwerkt in het menu van Opticien aan huis. Tevens ontvang je extra voordeel:
  • Of extra dun glas t.w.v. € 59,-
  • Of ultra dun t.w.v. € 99,-
  • Of meekleurend glas t.w.v. € 99,-
 • Je ontvangt een tweede bril met 30% korting. Dit kan voor de verzekerde of een medebewoner gelden. 
 • Je hoeft geen voorrijkosten te betalen.
 • Je krijgt een gratis oogmeting.
 • Je heeft keuze uit minimaal 300 (design)monturen.
 • Maak een afspraak via 085 060 5 060 of kijk op de website.

Hans Anders

PZP-verzekerden krijgen korting bij Hans Anders:

Enkelvoudige bril 

Een complete enkelvoudige bril, bestaande uit een eigenmerk montuur tot € 39,- met kunststof glazen, brekingsindex 1.5, voorzien van een ontspiegeling en een kraswerende coating voor een vaste lage prijs van € 79,00. Merkmonturen en overige glasopties zoals dunnere glazen, Supercoating of Bluefilter zijn mogelijk tegen een meerprijs. 

Multifocale bril

Een complete multifocale bril, bestaande uit een eigenmerk montuur tot € 39,- met Varifocus Basic kunststof glazen, brekingsindex 1.5, voorzien van een ontspiegeling en een kraswerende coating voor een vaste lage prijs van
€ 139,00. Merkmonturen, andere Varifocus glazen en overige glasopties zoals dunnere glazen, Supercoating of Bluefilter zijn mogelijk tegen een meerprijs. 

Deze kortingen gelden alleen in de winkels van Hans Anders in Nederland. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties, Het Bril Totaal Plan en andere voordeelregelingen. Loopt er een actie in de winkel die voordeliger is voor PZP-verzekerden, dan zal Hans Anders je hier actief over informeren. Zoek een winkel van Hans Anders bij je in de buurt.

Bekijk ook de Hans Anders korting op kinderbrillen.

Accountteam PZP