Politie ZorgpolisBen je in loondienst bij de politie, lid van een politievakbond of krijg je een uitkering vanuit de politie? Dan is de Politie Zorgpolis er voor jou. Ook jouw partner en kinderen kunnen op de polis meeverzekerd worden.

Welke verzekeringen zijn er?

De PZP heeft twee basisverzekeringen en meerdere aanvullende zorgverzekeringen. Sommige kosten vergoeden we niet of maar gedeeltelijk uit de basisverzekering, zoals de kosten van fysiotherapie. Deze kosten kun je apart verzekeren in een aanvullende verzekering.

De PZP heeft verschillende aanvullende verzekeringen:

  • Aanvullende verzekering Jongeren PZP

  • Aanvullende verzekering Basis PZP

  • Aanvullende verzekering Plus PZP

  • Aanvullende verzekering Top PZP

Welke vergoedingen zijn er?


Basisverzekering

De basisverzekeringen (PZP Zorg-op-maatpolis en PZP Zorgkeuzepolis) vergoeden de meest noodzakelijke zorgverlening, bijvoorbeeld van de huisarts of ziekenhuis.

Aanvullende verzekering
Met een aanvullende verzekering, bovenop de basisverzekering, krijg je extra zorg vergoed. Bijvoorbeeld met een aanvullende verzekering Tandarts PZP worden de kosten van orthodontie voor kinderen tot en met 21 jaar 80% vergoed.
Andere voorbeelden van zorg die vanuit een aanvullende verzekering (extra) vergoed worden:

  • Alternatieve geneeswijze

  • Fysiotherapie

  • Medicijnen en hulpmiddelen

  • Bril en contactlenzen

  • Vaccinaties buitenland

Meer informatie over de vergoedingen vind je in de pakketvergelijker PZP.

Premie

Je kunt online jouw premie berekenen. In de premies zit jouw collectiviteitskorting al verwerkt.

Premie berekenen

Eigen risico

Verplicht eigen risico
Het eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks zelf betaalt voor zorg. Dit is wettelijk bepaald en is in 2016 € 385,-..
Heb je in een jaar het totale eigen risico betaalt? Dan hoef je het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen en wordt je zorg vergoed door je verzekering.

Het eigen risico geldt alleen voor vergoedingen uit de basisverzekering. Behalve voor een bezoek aan de huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg, ketenzorg, nacontrole van nier- of leverdonoren, kosten van vervoer van donor bij orgaantransplantatie, hulpmiddelen in bruikleen en wijkverpleging.

Vrijwillig eigen risico
Bij PZP kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplicht eigen risico. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. Je betaalt dan per maand minder premie. Let op: het kan wel zo zijn dat je bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Wil je je verzekeren bij de PZP?

Je kunt het aanvraagformulier PZP downloaden, maar je kunt het ook aanvragen bij ons Accountteam. Vul het aanvraagformulier in en stuur het formulier op naar de Politie Zorgpolis.

Contact Accountteam PZP

Contact Accountteam PZP

0800 023 12 90
Maandag t/m vrijdag van
8.00 - 21.00 uur
Zaterdag van
10.00 - 14.00 uur

Download
Een verzekering op maat voor de politie

Om je beter van dienst te zijn maakt PZP gebruik van cookies. Waarom? We leggen het je graag uit.

Melding niet meer tonen